MARDİN / MİDYAT - Fahrettin Önen İlkokulu

Nis

Okulumuzun en minikleri, çalışkan arılarımız 1. sınıf öğrencilerimiz okuyup yazmanın heyecanını ve sevincini “Okuma Bayramı” etkinliğimizde aileleri ve öğretmenleriyle paylaştılar. Bu coşku, başarı ve mutluluklarının ömür boyu sürmesi dileğiyle başarılarından dolayı öğrencilerimizi kutluyor, onları yüreklendiren öğretmenlerine (1/A ZEHRA DEMİR, 1/B ZİYA BARAN, 1/C ESRA ROMİOĞLU, 1/D GARBİ YEL) ve ailelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Nis

3 SINIF ÖĞRETMENLERİMİZ YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME PRENSİBİYLE HAREKET EDEREK, YAPAY ÇEVRE VE DOĞAL ÇEVRE İLE İLGİLİ SERGİ DÜZENLEDİ. ÖĞENCİLERİMİZ MAKETLERLE DOĞAL VE YAPAY ÇEVRE ÖRNEKLERİNİ AZIRLAYIP SERGİLEDİ.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Nis

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNDEN ESRA DOĞAN ETWİNNİG PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMLARINA DEVAM EDİYOR.

ntroducing the 3R's into our lives: Reduce, Reuse, Recycle (3R'leri hayatımıza

sokuyoruz:  azalt, yeniden kullan, geri dönüştür )  isimli  eTwinning projemiz kapsamında öğrencilere geri dönüşümün önemini anlatan videolar izletildi.

Daha sonra okulda başlatılan atık yağ toplama kampanyası ile atık yağlar toplandı. Toplanan atık yağlar öğrencilerle beraber geri dönüşüm fabrikasına götürüldü.

Sınıf öğretmenimiz  ESRA DOĞAN'a ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda veli, öğremen ve öğrencilerimizin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşma , okul müdür yardımcısı Mustafa ÇABUK tarafından yapıldı. Daha sonra çocuklar 23 nisan ile ilgili şiiler okudu. Öğretmenlerimiz hazırladıkları çeşitli alışmaları sundu. Çeşitli yarışmalar yapılarak program sonlandırıldı.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" kapsamında 22-26 Nisan tarihleri arasında geneksel sanatlar ile kültürel mirasımızın tanıtılması kapsamında " Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan çocuklarımızla Buluşuyor" temasıyla " Minik Eller Büyük Hayaller"adlı etkinliklerimiz aşağıda yer almaktadır.

22.04.2024   Öğrencilerin Hayal Gücüyle Pankart Oluşturma

23.04.2024   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programı

24.04.2024   Çini Modelleri Hazırlama ve Sergileme

25.04.2024   Kağıttan Özgün Kilim Desenleri Hazırlama

26.04.2024   Ebru Sanatıyla İlgili Çalışma

Nis

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNDEN ESRA DOĞAN ETWİNNİG PROJESNİ BAŞLATMIŞTIR.

Introducing the 3R's into our lives: Reduce, Reuse, Recycle (3R'leri hayatımıza

sokuyoruz:  azalt, yeniden kullan, geri dönüştür )  isimli  eTwinning projemiz 8 Türk,

3 yabancı (Yunanistan) ortak olmak üzere toplam 11 yürütücü  projeyi

yürütmekteyiz,projemizin amacı  geri dönüşüm bilincini öğrencilere ve topluma

kazandırmakla birlikte doğaya katkı sağlayacak çalışmalar yapmaktır.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir.  Okulumuzda öğcilere günün anlam ve önemini kazandırmak amacıyla etkinlik yapıldı.

Emeği geçen arkadaşlara teşekkür edriz.

Mrt

İstiklal Marşı, tam bağımsızlık ve kurtuluş savaşı mücadelesi veren kahraman ordumuzun gösterdiği iman, inanç, cesaret, kararlılık ve hürriyet aşkını en güzel ve coşkulu bir şekilde ifade etmektedir.

İstiklal Marşımızın içeriğinde bulunan duygu ve mana derinlikleri Milletimizin öz benliğini yansıtmaktadır. Dizelerde geçen bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden temel değerlerimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de minnetlerimizi sunuyoruz.

Mrt

Okulumuzda tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla "Deprem/Bina Tahliye Tatbikatı" yapıldı. Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum zil sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi. Zil sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle sakince  bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.

Şbt

Şubat ayı “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında;Tüm sınıflarda ,Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma,etkinlikleri yapıldı daha sonra bu atasözleri ve deyimler resimleme ile tamamlanıp ,panoda sergilendi.

Ock